Instituția Publică Colegiul de Ecologie din Chișinău
Despre catedra

Turism și Științe Socio-Umane

Сatedra „Turism și Științe Socio-Umane” este o componentă importantă a Colegiului de Ecologie și a domeniului de învățământ din R.Modova. Specialitatea a fost creată în baza ordinului Nr 63 din 16.08.2001.

Din anul 2001 pînă în prezent , sute de absolvenți ai colegiului, activează în agenții de turism, structuri de cazare, zone de vacanță și agrement, atât în R.Moldova cât și peste hotarele țării.

Obiectivele generale ale catedrei

Turism și Științe Socio-Umane

  • crearea unui mediu de învățare autentic, apropiat de mediul real și relevant intereselor persoanei pentru formarea competențelor profesionale în domeniu;
  • îmbinarea conținuturilor teoretice și activităților practice, oferirea studiilor de calitate, desfășurarea stagiilor de practică pentru formarea, dezvoltarea și consolidarea competențelor profesionale ale absolventului;
  • alternarea tehnicilor și metodelor de învățare/evaluare, centrate pe elev, menite să dezvolte spiritul de inițiativă și de creativitate al elevului.

Ca rezultat, agentul de turism de calificare medie formează competențe profesionale, caracteristice domeniului: psihologie, de comunicare în limbi de circulație internațională, de posedare a tehnologiilor informaționale, cunoștințe de management și marketing, competențe în filozofie și etica profesională, este responsabil, interactiv social, cu spirit de inițiativă, e capabil să se adapteze operativ și eficient schimbărilor din societate, fiind preocupat de creșterea profesională.

Componența catedrei

Turism și Științe Socio-Umane

În cadrul catedrei activează 16 profesori titulari, care dețin grad didactic superior, gradul întâi și gradul doi didactic.

Nr. d/oNumele, prenumele profesorului Disciplina predatăGrad didactic
1.Fedco Valeriu Profesor Turism
2.Camerzan LudmilaProfesoară Turism
3.Coman EcaterinaProfesoară de Istorie
4.Faina VioletaProfesoară Filosofie (cumul)
5.Golban AureliaProfesoară discipline de Drept
6.Gonta LudmilaProfesoară Educația pentru societate
7.Julea NataliaProfesoară discipline Economice
8.Negara NinaProfesoară de Istorie
9.Savciuc AlionaProfesoară discipline Economice
10.Ursu-Antoci AlaProfesoară discipline de Drept (cumul)
11.Valenti-Tarta OleseaProfesoară de Istorie
12.Vasilachi OctavianProfesor de Filosofie (cumul)
13.Bugaci AlinaProfesoară Educația pentru societate (cumul)
14.Cozirev DoinaProfesoară discipline Economice
15.Ceban AmicaProfesoară Bazele Contabilitățtii (cumul)
16.Gradinaru RaisaProfesoară discipline economice (cumul)
Ghidarea programelor de formare profesională

Turism și Științe Socio-Umane

Turism

00 Courses
Activitatea catedrei

Turism și Științe Socio-Umane

Activitatea științifică

Activități didactico-metodice organizate, conferințe științifico-practice studențești, treninguri și ateliere metodice, întâlniri cu specialiști din domeniul turismului și agenți economici din mediul practic, mese rotunde, schimb de opinii, zilele catedrei, activități de voluntariat, ce dezvoltă competențe profesionale și specifice.

Activitatea extrașcolară

În conexiune cu activitatea didactică la nivel de catedră este planificată și realizată activitatea extradidactică. Metodologia și formele diversificate de realizare, contribuie la valorificarea potențialului profesional al cadrului didactic, creativitatea și ingeonizitatea elevilor. În acest context, catedra realizează treninguri tematice, concursuri, victorine tematice, profesionale și de valorificare națională.

Activitatea catedrei „Turism și științe socio-umane” este relevantă promovării progresului didactic, formării specialiștilor vocaționali, competenți competitivi, care vor manifesta profesionalism consacrat, calități etico-morale și perseverență în asigurarea calității serviciilor din domeniu.

Rapoarte de activitate a catedrei

Turism și Științe Socio-Umane

Raport de activitate

Anul de învățământ 2020 - 2021

Raport de activitate

Anul de învățământ 2021 - 2022

Raport de activitate

Anul de învățământ 2022 - 2023