Salut!,
Mă numesc Duminica Doina,
am absolvit Colegiul de Ecologie, specialitatea Turism.


Am ales să învăț la specialitatea Turism, pentru că acest domeniu de activitate este interesant și cu multe provocări. Un mediu dinamic, în care trebuie de fiecare dată să inovezi, să dai dovadă de straduință, dârzenie, spirit elocvent, să cunoști și să prezici nevoile consumatorilor, astfel încât să-i atragi de partea ta.

Fiind studentă la Colegiul de Ecologie, specialitatea Turism, am dobândit cunoștințe vaste despre acest domeniu, mi-am dezvoltat abilitățile pe care trebuie să le posede un agent de turism. Chiar din primul semestru, pe lăngă disciplinile de cultură generală, am avut discipline de specialitate, pe care le-am îndrăgit foarte mult, deoarece includeau lecții teoretice, practice și studiul ghidat. Acest program a fost destul de interactiv, era o combinație între a învăța teorie, a aplica în parctică și a cerceta individual, dar ghidați de profesori. Studiul individual ghidat mi-a placut cel mai mult. După ce cercetam o tema, selectam informația și o redam într-o prezentare sau eseu. Disciplinile preferate au fost: Patrimoniul turistic naţional, Geografia turismului, Engleza aplicată în turism, Turismul rural, Tehnica de ghid, Tehnologia serviciilor hoteliere, Turismul internațional, Gestiunea agenției de turism, Business Plan și Marketingul touristic. De asemnea, ni s-a oferit posibilitatea să cream produse electronile prin utilizarea diferitor aplicații web 2.0. La unele discipline chiar utilizam tehnologia, instrumentele web colaborative, ceea ce îmi ușura munca, dar și mă motiva cumva, eu fiind din generația erei digitale. În general orele de curs la colegiului au fost extrem de utile, interesante și foarte ușor de reținut. Materialele didactice cu care am lucrat au fost accesibile și adaptate nivelului de dezvoltare individual al fiecărui elev. Pentru a lucra ca agent de turism, trebuie să cunoaștem cel puțin o limbă străină, însă programa de studiu ne-a oferit oportunitatea să studiem 2 limbi straine, limba ebgleză și limba franceză, engleza fiind, bineînțeles, prioritară. Suplimentar, am studiat și limba engleză aplicată în turism. De asemnea, la stagiu de practică la Agenția de turism, am interacționat cu clienți din străinătate. Astfel, acum sunt pregătită să comunic în limba engleză cu turiștii.

Comunicarea cu profesorii la colegiu a fost una efecientă și prietenoasă. Profesorii mereu ne încurajau, ne sfătuiau și ne motivau să avem succese. La colegiu am aflat care este secretul acestei meserii - agentul de turism este persoana care intermediază relația dintre consumatori și furnizorii de servicii turistice, asă că noi trebuie să cunoaștem în detaliu conținutul ofertelor turistice ale companiei, dar și al pachetelor promoționale, să colaborăm și comunicam efiecient cu clienții pentru a avea rezultate frumoase.

Pe langă orele de curs, se desfășurau multe activități extracuriculare, cercuri și proiecte. Am fost activ implicată în multe activități în calitate de interpretă, interpretarea căntecelor fiindu-mi pasiunea din copilarie. Am participat la mai multe proiecte: Festivalul-concurs “Floarea Omeniei”, etapa municipal și am luat locurile I și II, proiecte eTwinning ”Peer bullying in schools, Responsible Assistance Reporters Around Europe, My colourful world, sărbători tematice Valentine’s Day, Halloween, Siguranța pe internet, Ziua profesorului, Ziua pamantului, ziua turismului, Săptămâinile eTwinning, conferințe și ateliere de lucru în cadrul colegiului și în afara acestuia.

Cei 4 ani de zile au trecut ca o clipa, însă am reușit să rămân cu un bagaj bogat de cunoștințe, amintiri de neuitat și mulți prieteni.