AVIZ


Specialitatea 71110 Tehnologia produselor cosmetice şi medicinale este condiţionată de dezvoltarea rapidă a sectorului autohton al producerii farmaceutice şi de producere a materiilor prime pentru farmaceutică şi cosmetologie (cultivarea plantelor aromatice şi medicinale, producerea uleiurilor volatile, alcoolului etilic, altor materii). Se asigură un anumit nivel de dezvoltare industrială a ţării cu luarea în calcul a mai multor perspective tehnologice şi industriale locale cum ar fi: materia primă şi resursele naturale, problemele ecologice, energointensivitatea industriei.

La data de 22 octombrie 2021, catedra „Ingineria mediului” organizează Conferința Științifică națională cu genericul „Tehnologia produselor cosmetice şi medicinale -sector autohton de producere a materiilor prime pentru farmaceutică şi cosmetologie’’. Ediția II-a.

Participanții sunt elevii și cadrele didactice din Colegiul de Ecologie, Centrul de Excelență Electronică și Energetică și Universitatea de Stat din Tiraspol.

În cadrul conferinței vor fi prezentate proiectele elevilor și aplicații practice din laboratorul de Chimie si MSP al Colegiul de Ecologie.

Conectarea de la ora 1250. Începutul Conferinței - ora 1300

Link-ul de conexiune GoogleMeet https://meet.google.com/qgf-wcgh-ska

Sunt invitați toți doritorii!