Salut!,
Mă numesc Simona Ciumaș,
Studenta grupei T-021,
specialitatea Turism.


În acest comunicat vreau să vă spun de ce am ales să învăț Turismul la Colegiul de Ecologie și de ce continui să-l “explorez” aici.

Am ales Turismul pentru că sunt pasionată de călătorii, evenimente, fel de fel de organizări și îmi place să comunic cu oamenii. De asemenea, turismul vine la pachet cu profilul uman și cu limbile străine care mi-au plăcut dintotdeauna.

Cum este primul an de studiu la colegiu? Ca un montagne-russe; imediat vă explic și motivele. În primul rând, aici se pune un mare accent pe geografie, istorie, pe disciplinele de specialitate și desigur pe limbile străine. Studenții la specialitatea Turism studiază două dintre acestea: franceza și engleza; una dintre care se bazează strict pe domeniul specializării noastre. Alte discipline de specialitate în primul an de studii au fost Bazele activității turistice, limba engleză în turism, Patrimoniul național turistic și Deontologia profesionala. De asemenea, am învățat că turismul nu înseamnă doar călătorii și vorbe frumoase, ci și multă seriozitate, dedicație și muncă.

Primăvara acestui an a fost una plină de provocări: începând cu COVID-19, perioada în care am făcut lecții online, când am plecat de urgență acasă și cea în care am avut restricții de a ieși în public, stând departe de colegi și profesori. Totuși, sunt mândră că am dus-o la capăt cu toate lecțiile online, inclusiv cu cele practice, reușind să înțeleg toată materia și să-mi păstrez buna dispoziție până la final.

De asemenea, pofta mea de comunicare și de implicare în activitățile din afara lecțiilor a mai fost potolită prin activități extracurriculare precum: Global Youth Service Day - un proiect național, în cadrul căruia echipa noastră a ajuns în finală, concursul “Floarea Omeniei”, Olimpiadele regionale la limba și literatura română și la limba franceza , dar și alte activități tematice din cadrul colegiului, precum: Ziua Profesorului, Ziua Turismului, Ziua eTwinning, Mărțișor, etc.

Îmi continui studiile aici, pentru că la Colegiul de Ecologie sunt profesori dedicați și profesioniști în domeniu, care sunt gata mereu să ne ajute, să ne ofere un sfat sau o recomandare. Ei știu să planifice lecțiile în așa fel încât teoria să fie aplicată în practică, ceea ce ne relaxează și ne motivează pe noi, studenții, să învățăm temeinic. Totodată, Colegiul de Ecologie îmi oferă o multitudine de oportunități și șanse de progresare pentru o viitoare carieră profesională de succes!