Salut!,
Mă numesc Daniela Todirean,
Studenta grupei M-031,
specialitatea Meteorologie.


Colegiul de Ecologie este locul unde m-am regăsit bine și fericită acești trei ani de studii. Aici mereu învăț lucruri noi, legate de profesia pe care mi-am ales-o, aici mi-am facut prieteni noi. De asemnea, am constatat că viața de student este una dintre cele mai frumoase perioade a vieții mele, și aceste momente le pot petrece fără regrete la Colegiu de Ecologie, fiind înconjurată zilnic de colegi de grupă și de colegiu și de profesori prietenoși și binevoitori.

După clasa a 9-a am ales specialitatea de Meteorologie, fiind curioasă și interesată despre tot ce ține de fenomenele naturii și geografie. Totodata, m-am gândit că odată ce instituția poartă titlul de Colegiu de Ecologie, voi învăța lucruri noi despre ecologie și protecția mediului, ceea ce este foarte important pentru noi toți să cunoaștem.

La colegiu viața este aștfel față de cea de la școală. În primul rănd, paralel cu disciplinile de cultură generală avem în programul de studii discipline de specialitate. Totodată, pe parcursul anului avem lecții practice, iar în fiecare an, de obicei primavara, urmăm un stagiu de practică care ne pregătește profesional. Colegiu ne ofera posibilitate de a realiza practica la un nivel înalt, cu instrumente și mecanisme necesare și orientate spre o pregatire profesională de calitate. Acest satgiu de practica, dar și lecțiile practicie le desfășuram pe teren la Serviciul Meteorologic de Stat, Platforma meteorologică unde învățăm cum se realizează progmoza meteo, cum se citezc rezultatele, Zona limitrofă a mun. Chișinău unde prin exerciții parctice determinăm microclima și Stațiile meteorologice unde determinăm fazele de creștere a plantelor care se cultivă în Republica Moldova (grâu, secara, vița de vie etc). Pentru mine este o placere, dar și interesant să învăț, iar apoi să aplic în practică. Am observat că în cadrul lectiilor practice noi suntem activi, implicați și ne palce mult să realizăm experimente. Iata de ce cele mai preferate discipline sunt cele de specialitate, pentru că ne ofera multe posibilitati, ne pregăteste pentru viitoarea carieră, astfel vom deveni specialiști profesioniști, vom contribui la crearea unei veți mai bune și desigur vom putea aplica cunoștințele teoretice și în viața cotidiană.

Desigur că suntem motivați și mai mult, deoarece profesorii combină frumos și logic aceste activități dându-ne diferite sarcini, astfel, noi ne dezvoltăm personal, ne recreăm dar și întărim relațiile dinte colegi și profesori. Dansăm, scriem poezii și eseuri, ne jucam intelectual, creăm obiecte, organizăm diverse activități în cadrul sărbătorilor tematice, Ziua Profesorului, Ziua Marțișorului, Ziua Sfântului Valentin, Balul Bobocilor, Ziua siguranței pe internet, Întâlniri cu scriitori, Sarbătorile de Craciun și Pascale. De sarbatori, împreună cu colegii, decorăm sala de clasă pentru a aduce spiritul sărbătorilor în sufletul nostru și a ne face să fim veseli și binedispuși.

Viața la Colegiu este deosebită, cu multe momente minunate, realizări frumoase și prieteni buni.