Salut!,
Mă numesc Andrea Axenti,
am absolvit Colegiul de Ecologie, specialitatea Servicii Antiincendiare.


Anii de colegiu mi-au oferit atât cunoștințe generale cât și profesionale de care sunt mulțumită extrem de mult. Timp de 4 ani am studiat o mulțime de discipline ce îmi vor prinde bine la viitorul loc de muncă.

Cea mai favorită etapă din toți anii de învățământ a fost stagiul de practică. Așteptam cu nerăbdare să facem lecțiile practice la Detașamentul de Salvatori și Pompieri. Mereu plecam cu drag, motivați și bine dispuși, știind că vom învața lucruri noi, vom exersa pentru a ne întări cunoștințele. La data de 25 octombrie 2019, am participat ca sinistrat în cadrul aplicațiilor complexe la incendiul desfășurate în apropiere de localitatea Sângera. Potrivit scenariului un tren cu încărcătură de amoniac s-a tamponat cu un autovehicul în care se aflau mai multe persoane. În urma incidentului cisterna a fost fisurată, iar substanţa toxică risca să contamineze zona. La faţa locului au intervenit echipaje SMURD, CBRN dar şi salvatori şi pompieri. Personal am trăit cele mai teribile momente, sentimente de groază, totul era în fum, un miros toxic și foarte înțepător. Am simțit pe propria piele cum e să fii în acel pericol extraordinar. Exerciţiul a avut drept scop de a verifica capacităţile de intervenţie a serviciilor abilitate în caz de situaţii de risc, dar şi de a stabili o comunicare eficientă între responsabilii care intervin în astfel de situaţii. Am fost unica domnișoară care a dorit să participe la astfel de intervenție și sunt extrem de mândră de mine, această experiență m-a făcut să iubesc și mai mult viața.

Disciplinele pe care le-am îndrăgit cel mai mult au fost dezvoltarea personală, biologia, istoria, limba engleză aplicată. Acești profesori veneau la lecție cu energie pozitivă și armonioasă. Felul în care ne-au învățat a fost sigur, atât doar ne ramânea nouă, studenților, ”să facem carte”. Le mulțumesc extrem de mult pentru straduință, încredere, devotament și perseverență. Aceste calități au încercat să ni le cultive și nouă. Un mare noroc am avut și de colegii de grupă și dirigintă, dna Corina Munteanu, care toți acești patru ani a fost ca o mamă. Cea mai bună dirigintă din lume, mereu spunea lucrurilor pe nume, ne ajuta, ne sfătuia și ne îndrepta pe calea cea dreaptă. Sunt deosebit de recunoscatoare pentru munca dumneaei. Am fost o clasă unită la bine și la rău, mereu împreună, eram 7 fete și 21 băieți, deviza noastră fiind ,,Devotament, curaj, sacrificiu!

Vă asigur că dacă alegeți această specialitate, pe care o găsiți doar la Colegiul de Ecologie, nu o să regretați!